Heb je nog vragen?

Bel gerust naar 0490 44 81 92, Peter of Karen antwoorden graag op uw vragen.

Wat moet ik aanhouden tijdens de spray tanning?

Spray Tanning in onze TANTASTIC HD cabine is 100% privé! We geven je op voorhand een duidelijke uitleg, maar tijdens de behandeling begeleidt de voice-guide in de cabine je verder.

Daarom gaan de meeste klanten naakt in de cabine, waardoor je overal egaal bruin bent.

Wil je toch liever iets aan te houden, dan kan dat met bv. bikini. Je wast het product er op 30°C weer uit.

Waarom die crème, zooltjes en haarnetje?

De handen mogen niet te bruin zijn in vergelijking met de rest van het lichaam. Handpalmen en nagelriemen kunnen ook afwijkend kleurgedrag vertonen. Daarom gaan we de handen heel goed inwrijven met een crème die letterlijk een barrière vormt voor de spray tanning.

De voetzooltjes zorgen dat je niet uitglijdt door de nevel die onderaan de cabine belandt. De zooltje beschermen ook onze vloer tegen “bevlekte voetstappen”. Het gat in de zooltjes zorgt ervoor dat je lichaam alsnog negatief gepolariseerd wordt door contact met de vloerplaat.

Het haarnetje zorgt dat er geen spray in je haar belandt. Op zich kan het geen kwaad, maar als je kapsel perfect ligt, dan hoeft er geen spray op te komen, toch?

Het haarnetje, de crème en de zooltjes liggen gratis klaar voor jou.

Mag spray tanning ook tijdens de zwangerschap?

Ja, Spray tanning met TANTASTIC tijdens je zwangerschap is perfect veilig voor jou en je baby. Onze producten bevatten geen chemicaliën of kleurstoffen en worden niet opgenomen in je bloedbaan.

Raadpleeg bij twijfel steeds eerst je arts of gynaecoloog.

Mag spray tanning ook onder de 18 jaar?

Ja, spray tanning is een veilig methode om te bruinen en werkt zonder UV-stralen.

Hierdoor is de wetgeving op zonnebanken niet van toepassing op spray tanning en mag je dit dus ook doen als je jonger dan 18 jaar bent.

Mag ik na mijn spray tan meteen douchen, baden of zwemmen?

Je kleur ontwikkelt zich in de eerste uren na je behandeling, daarom is het belangrijk om de eerste 4 tot 6 uren NIET te douchen, baden of te zwemmen, en ook om regen te vermijden.

Als je kleur na enkele uren helemaal ontwikkeld is, kan je je perfect douchen, baden of zwemmen zonder risico op vlekken of strepen.

Hou hier dus rekening mee, ook als je gaat sporten en hard gaat zweten.

Weet dat zwemmen in chloorhoudend water de huid sneller doet uitdrogen en vernieuwen, wat je teint sneller doet vervagen. Door je na het zwemmen goed in te smeren met body-lotion kan je dit voorkomen.

Mag ik in de zon na spray tanning?

Ja, spray tanning heeft geen enkele invloed op je natuurlijke bruining.

Je zal met een spray tanning dus niet sneller, niet makkelijker of niet moeilijker bruinen dan anders.

Spray tanning biedt je huid echter geen bescherming tegen UV-stralen!

Kan mijn huid er oranje uitzien na een spray tan?

Neen, niet met TANTASTIC.

Oranje verkleuring bij spray tanning wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een (te) hoge dosis DHA op een bepaald oppervlak of door onnatuurlijke kleurstoffen in producten. Tantastic maakt geen gebruik van kleurstoffen of caroteen, en ook het percentage DHA is afgestemd voor perfect natuurlijke teint!

Kom het proberen, we staan garant voor een natuurlijke kleur.

Is spray tanning schadelijk?

Neen, alle TANTASTIC producten zijn uitvoerig dermatologisch getest. Een recent klinisch onderzoek (2010) door de Europese Commissie voor Consumentenveiligheid heeft aangetoond dat spray tanning op basis van DHA geen schadelijke gevolgen heeft voor de huid of de rest van het lichaam.

Deze gezonde manier van bruinen is daarom ook veilig en toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar, tijdens de zwangerschap, mensen onder antibiotica,… en wordt daarom door veel dermatologen aangeraden als een veilig alternatief.

Is mijn huid nog vochtig na een spray tanning?

Neen, de spray tanning cabine is uitgerust met een verwarmde droogcyclus.

Dit zorgt voor een aangenaam warm gevoel tijdens het spuiten, en voor een betere opname van het product. Na de sessie stap je uit de cabine, en kan je jezelf onmiddellijk terug aankleden.

Extra afdrogen met een handdoek hoeft niet.

Hoe lang duurt een behandeling?

Bruinen in onze TANTASTIC HD cabine duurt niet langer dan 5 minuten!

Je bereikt met één sessie van 5 minuten wel het resultaat van meerdere sessies onder de traditionele UV zonnebanken, dus tijdswinst verzekerd!

Voorzie nog 2 minuten onthaal, aan -en uitkleedtijd van vijf minuten, dus op een kwartier bent u zeker binnen en buiten.

Hoe lang blijft mijn spray tanning kleur?

De duur van het resultaat is verschillend van persoon tot persoon, maar algemeen mag je rekenen dat je kleurtje 7 tot 10 dagen mooi behouden blijft. De teint vervaagt geleidelijk en egaal.

Hoe ouder je bent, hoe trager je huid zich vernieuwt, dus hoe langer je kleur.

Om je kleur zo lang mogelijk te behouden, is het aangeraden om je vóór je behandeling goed te scrubben - zodat de dode huidcellen verwijderd zijn - en de dagen na je behandeling je goed in te smeren met body-lotion.

Hoe bereid ik me voor op een spray tan?

De dag vooraf:
scrub gelaat en lichaam grondig voor uw behandeling om de dode huidcellen te verwijderen.

Gebruik géén scrub van het merk RITUALS, want deze is op basis van olie en dat werkt niet voor spraytanning.

De dag zelf:

  • Niet scheren of waxen omdat daarvan je poriën open gaan
  • Geen crèmes of bodylotions aan, omwille van de alcohol die als een barrière zou werken.
  • Verwijder make-up voor je behandeling (mascara is geen probleem)
  • Losse en donkere kledij mag maar is niet noodzakelijk

Op het moment zelf:
je doet barrière-crème op je handen, een haarnetje aan, en je kleeft zooltjes onderaan je voeten. Alles wordt gratis voor jou voorzien.

Na de spray tanning:

  • Gelnagels of gellish zo snel mogelijk cleansen met disolvent zonder aceton
  • De barrière-crème afdeppen met een handdoek, zorg dat je de spray niet dept tegen andere lichaamsdelen. Handen wassen mag.

Heeft spray tanning invloed op mijn haarkleur?

Neen, omdat standaard al onze producten kleurloos zijn, heeft dit geen invloed op je haarkleur.

Het DHA dat in je huid een bruine kleur zal ontwikkelen werkt niet in op de haarfollikels, en zal daarom geen verkleurend effect hebben op je haar.

Sowieso geven we je gratis een haarnetje, zodat je je haar en je kapsel kan beschermen.

Ben ik overal egaal bruin?

Ja, onze HD cabines zijn allemaal uitgerust met de unieke en gepatenteerde MagneTan Technologie. MagneTan zorgt ervoor dat de spray tan als een microscopisch fijne nevel gepolariseerd wordt en hierdoor statisch geladen is. Net als bij tegenpolige magneten wordt de nevel hierdoor tot elk blootgesteld stukje huid perfect egaal aangetrokken.

Deze polarisatie zorgt er voor dat er enerzijds geen verlies van nevel is, en anderzijds dat de dekking van de spray tanning volledig egaal (zonder druppelvorming) is en overal op de huid in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht.